Dursunbey’de Önce yaya Uygulaması

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacı ile 81 ilde başlattığı 'Önce Yaya' projesi kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi ilçede, uygulamayı hayata geçirdi.

27 Ağustos 2019 Saat: 13:02

İçişleri Bakanlığınca,2019'un 'yaya öncelikli trafik yılı' ilan edilmesi nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Dursunbey ilçe merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki yaya geçitlerine  'Önce Yaya' görsellerini çizdi.

Ekipler, yaya geçitlerine sürücülerin görebileceği şekilde 'Önce Yaya' görselleri ile birlikte çizgi çalışması yaptı. Böylece sürücülerin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken güvenle yavaşlayabilmesi ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanıyor.
Yetkililer, proje kapsamında uygulamanın önce kentin ana arterlerinde sonra da ilçede ihtiyaç duyulan alanlarda Dursunbey Belediyesi Zabıta ekiplerince devam edeceğini belirtti.