Dursunbey'de Örnek Bir Proje Daha

Dursunbey’de kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların da geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan 'Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları' şehrin farklı noktalarına yerleştirilecek.

22 Aralık 2016 Saat: 10:15

Dursunbey Belediyesi ve Teamtex firması işbirliği ile, ilçe merkezinde ki çeşitli mahallelere yerleştirilecek olan giysi konteynırları sayesinde kullanılabilir kıyafetler ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine daha temiz ve düzenli şekilde teslim edilecek. Kullanılamayacak düzeydeki eşyalar ise ayrıştırılarak geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandırılacak.

Dursunbey Belediyesi, vatandaşların kullanmadığı, evde dolapta yer tutan eşyaların hem ihtiyaç sahiplerine ulaşması hem de kullanılmaz durumdakilerin geri dönüşüme kazandırılması için Teamtex firması ile bir protokol imzaladı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve TEAMTEX Bursa Bölge Müdürü Nihat Öztürk arasında imzalanan protokol ile ilçenin çeşitli bölgelerine özel olarak hazırlanan konteynırlar yerleştirilecek. Vatandaşlar bu konteynırlara kullanılmış kıyafet, ayakkabı gibi giyim eşyalarını atarak, kullanılabilecek durumda olanları ihtiyaç sahiplerine, kullanılmayacak durumda olanları da geri dönüşüm ile ekonomiye kazandıracaklar.
Önümüzdeki ay itibari ile hizmet vermeye başlayacak olan konteynırlar ilgili firma tarafından toplanacak ve giyilebilir durumdaki kıyafetler Belediyemiz yetkililerince teslim alınacak.