Dursunbey’de kullanılmış giysi ve ayakkabılar kumbaraya

Dursunbey Belediyesi, şehrin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları ile vatandaşların evindeki kullanılmayan giysi atıklarını toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan yepyeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

15 Haziran 2017 Saat: 15:04

Dursunbey’de hayata geçirilen uygulama ile, evlerimizde kullanılmayan giysi ve konfeksiyon atıkları, şehrin farklı noktalarına yerleştirilen konteynırlarla toplanıp bir merkezde ayrıştırıldıktan sonra, kullanılabilir durumdakiler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

'Atık Giysileri Toplama Projesi' adıyla hayata geçirilen projenin, müşkül durumda olup, kendi imkanlarıyla kıyafet alma gücüne sahip olmayan vatandaşlara, evlerimizdeki kullanılmayan ayakkabı ve kıyafetleri ulaştırmayı, bir yandan da giysi atıklarının doğrudan çöpe gitmesine engel olmayı amaçladığını söyleyen Dursunbey Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fahri Bahçavan, Dursunbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin, ihtiyaç sahibi vatandaşla, evinde kullanmadığı eşyasını değerlendirmek isteyen vatandaşın buluşmasına aracılık eden güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. Bu proje kapsamında, kumbaralarda toplanan giysi atıklarının bir merkezde depolanıp, daha sonra ayrıştırıldığını söyleyen Bahçavan, "Kullanılabilir durumdakiler, Dursunbey Belediyesi Sosyal Marketi aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Kullanılamayacak durumda olanlarda geri dönüşüme gönderiliyor" dedi.

Görevliler tarafından düzenli olarak kontrol edilecek ve boşaltılacak olan bu konteynırlar, hem ihtiyaç sahiplerine temiz, düzenli giysi fırsatı verecek hem de, kullanılamayacak durumda olan kıyafetlerin ekonomiye tekrar kazandırılmasına fırsat verecek.