Dursunbey’de sünnet olan çocuklar ameliyata akülü araba ile giriyor

Dursunbey Belediyesi tarafından Dursunbey Devlet Hastanesinde başlatılan yeni uygulama ile, çocuklar ameliyathaneye sedye veya tekerlekli sandalye yerine eğlenerek akülü oyuncak araba ile gidiyor.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
16 Mart 2017 Saat: 08:45

Dursunbey Belediyesi Beyaz masa ekibi tarafından bir süredir Dursunbey Devlet Hastanesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın sünnet olan çocuklara hediye ettiği oyuncakların ardından Belediye şimdide yeni bir uygulamaya imza attı. Dursunbey Devlet hastanesinde sünnet olan çocuklar için ameliyathaneye giderken yaşadıkları korku ve endişeyi azaltmak için ‘Arabamla Sünnete gidiyorum‘ uygulamasını başlattı.

Belediye tarafından alınan akülü araç ile sünnet olacak çocuklar odalarından alınarak ameliyathaneye sedye veya tekerlekli sandalye yerine oyuncak arabayla gidiyor. Uygulamanın başladığı Üroloji servisini ziyaret eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve eşi Serpil Bahçavan çocukları sünnet olan ve olacak olan vatandaşları ziyaret ettiler. Hastane Başhekimi Haluk Özdemir’in de eşlik ettiği ziyarette sünnet olma giden çocuğu akülü araca bindiren Başkan Bahçavan, çocuklara bu uygulamadan memnun kalıp kalmadıklarını sordu. Akülü aracı çok beğenen çocuklar hastane içinde araca binerek kendi istekleri ile ameliyathaneye kadar gitti.

Bu uygulama hakkında açıklama yapan Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Haluk Özdemir, her konuda kendilerine destek olan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın bu konuda da bir eksiği kapattığını ve çocukların çok istediği bu uygulamayı başlattığını söyledi. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ise; “Ailelerin en özel günlerinden birisi olan bu günde ailelere ve çocuklara destek olsun diye böyle bir şey düşündük. Sağolsun Başhekimimizin de bu yönde bizlere bir önerisi oldu. Bizde bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Ailelerimize ve çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

Başkan Bahçavan ve eşi daha sonra sünnet olan çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.