Dursunbey'in Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlandı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlandı.

04 Eylül 2017 Saat: 10:47

Dursunbey'in düşman işgalinden kurtuluşu olan 3 Eylül İlçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş günü törenleri 12 daireler önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başlarken, korteje YSK Başkanı Sadi Güven, Dursunbey Kaymakam vekili Murat Atıcı, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon komutanı Başar Akın, Siyasi parti temsilcileri, Dursunbey dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin ardından ise Kent Meydanında ki resmi törene geçildi. Burada eski Kurtuluş bayramı gösterileri yeniden canlandırılırken, törenlerin ardından Belediye araçlarının konvoy eşliğinde tören alanından geçti. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, törenin ardından yaptığı açıklamada, 3 Eylül'ün bu yıl Kurban Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle geniş kapsamlı bir program hazırladıklarını belirterek, kurtuluş gününü akşam yapılacak çeşitli etkinlikler ve konserle kutlayacaklarını bildirdi.

Kurtuluş günü törenine katılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan Sadi Güven de "İlçemizden iş nedeniyle veya memur olarak giden gurbetteki Dursunbeyli hemşehrilerimizin bir araya gelmesine vesile olan Belediye Başkanımızı kutluyorum. Ayrıca tüm Dursunbeylilerin 3 Eylül Kurtuluş Günlerini kutluyorum." dedi.