Dursunbeyli Motokrosçu Liseli Gençlerle Buluştu

İlçemizde Belediyemizin de katkıları ile gün geçtikçe büyüyen ‘Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş’ projesi kapsamında, Dursunbey'in ismini motokros yarışları ile Dünyaya duyuran Mehmet Çelik Liseli gençlerle buluştu.

18 Şubat 2016 Saat: 17:41

Dursunbey Atatürk Ortaokulu ve Çok Programlı Lise tarafından başlatolan ve Dursunbey Belediyesinin desteği ile gün geçtikçe ilgi gören  ‘Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş’ projesi kapsamında çeşitli programlara devam ediliyor.

Bu kapsamda 18 Şubat Perşembe günü Dursunbey Öğretmenevi toplantı salonunda bir söyleşi gerçekleşti. Dünya genelinde Motokros yarışları ile büyük başarılara imza atan Mehmet Çelik’in katıldığı söyleşiye Dursunbey Çok programlı Lisesi öğrencileri ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Söyleşi hakkında açıklama yapan Proje sorumlusu Uğur Satılma “Dursunbey’de hemen herkesin altında bir motosiklet var. Mesafelerin kısa olduğu ilçede en yaygın ulaşım şekli. Zaten olması gereken de bu. Üstelik ekonomik ve doğa dostu bir anlayış.İlçemizde çocuk ve gençlerin heves ettiklerinin başında da motosiklet kullanımı geliyor. Büyüdüklerinin, kendi ayaklarının üzerinde durduklarının kanıtı adeta motora binmek. İşte sıkıntı da burada başlıyor, çok küçük yaşta kasksız ve tehlikeli bir şekilde yollarda cirit atanlar hem kendilerinin hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar.Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş Projesi kapsamında gençler kendilerine model olacak ünleri ilçe sınırlarını aşan kişilerle buluşturuluyor. İlk etkinliğin konuğu Motokrosçu Mehmet Çelik’ti. Defalarca Balkan ve Avrupa şampiyonu olan sporcuya Atatürk Ortaokulu ve Dursunbey Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilgisi görülmeye değerdi. Konuşmasında Mehmet Çelik ara verdiği motorkros sporuna döneceği müjdesini verdi. Ayrıca gençlere güvenli sürüş konusunda tavsiyelerde bulundu” dedi.