Dursunbeyli Şehit Tekelioğlu Çeşitli programlarla anıldı

1994 yılında Şırnak'ta Şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Lütfü Tekelioğlu ailesi silah arkadaşları ve Dursunbeyliler tarafından mezarı başında anıldı. Tekelioğlu'nu okuduğu Dursunbey Lisesinde de program düzenlendi.

18 Nisan 2018 Saat: 13:23

Şırkan'ın Uludere ilçesinde 18 Nisan 1994 tarihinde şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Lütfü Tekelioğlu, devre arkadaşlarının kurduğu 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından mezarı başında anıldı. ilk olarak Şehitler Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine şehidin eşi Kader Tekelioğlu, Şehidin yakınları, Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Dursunbey Belediye Başkan vekili İsmail Çoban, 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Güler, dernek üyeleri ve Dursunbeyli vatandaşlar katıldı. Daha sonra şehidin yenilenen mezarını çiçeklerle süsleyen ailesi ve arkadaşları duygu dolu anlar yaşadı. Mezar'da okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Tekelioğlu ve bütün şehitler için dualar edildi.

Dursunbey Belediyesi tarafından Lütfü Tekelioğlu adına yapılan meydanı ziyaret eden dernek üyeleri daha sonra şehidin okuduğu Dursunbey Lisesi'ne geçtiler. Burada düzenlenen programda öğrenciler tarafından Şehit Lütfü Tekelioğlu'nun özgeçmişi okundu. 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Güler, yaptığı konuşmada "Vatanımız için ve canını hiçe sayarak 23 yıl önce gözünü kırpmadan şehit düşen Lütfü Tekelioğlu'nu anmak için bir araya geldik. Lüftü Tekelioğlu, şehit düşmeden önce bulunduğu yerden tayini çıkmasına rağmen, Mehmetçiklerinin başına gelerek şehadete erdi. Onu bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Tören'de Tekelioğlu'nun okul bilgilerine ait tablo eşi Kader Tekelioğlu'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir tarafından verildi. Anma töreni Askerlik şubesi önünde gerçekleşen lokma hayrının ardından sona erdi.