Eğitim'de DEFNE Projesi Tanıtıldı

Dursunbey’ Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda yaklaşık iki aylık planlı bir çalışma sonucunda hazırlanan DEFNE (Dursunbey Eğitimde Farkındalık/Nitelikli Eğitim) projesi Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar tarafından tanıtıldı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
29 Ekim 2016 Saat: 14:34

Dursunbey’de göreve geldiği günden bu yana Projelere ve ekip çalışmasına önem veren Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge biriminin hazırladığı 150 projenin bir bölümünün tanıtımını gerçekleştirdi. Dursunbey Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Milli Eğitim personeli katıldı. Proje kapsamında Kaymakam Yaşar Aksanyar başkanlığında Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Ar-Ge biriminde görevli öğretmenler ve zümre başkanlarıyla kurulan ekiplerce, öncelikli olarak gelişmiş ülkelerden Japonya, Finlandiya, Almanya, ABD ve İngiltere gibi ülkelerin eğitimde iyi uygulama örnekleri taranarak, yeni yüzyılda öğrencilerden beklenen kazanımlar belirlendi.

Projeler hakkında bilgi veren Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar; Yapılan uluslararası-ulusal tarama sonucunda belirlenen 150 adet iyi uygulama seti, eğitim paydaşı tüm idareci ve öğretmenler ile paylaşılarak uygulamanın değerlendirilmesi, eksik yönlerinin güçlendirilmesinin sağlandığını belirtti. Kaymakam Aksanyar; “Gazi Mustafa Kemal’in ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert dahi yoktur’ mottosunu esas alan DEFNE projesi, akademik başarı kazanımları da içermekle birlikte ağırlıklı olarak Eğitim kazanımlarına odaklanan, çok düşük maliyetli motive edilmiş gönüllülük esasına dayalı, uygulaması kola, uzun yıllar sürdürülebilir bir proje olarak dikkat çekiyor. Japon eğitim sisteminin ‘Milli Birlik’, ‘Ahlaklı Toplum-İyi Vatandaş’,Çatışma Yönetimi’, ‘Grup bağlılığı’, ABD Eğitim sisteminin ‘Girişimcilik Ruhu’, Geleceğin Liderlerini Yetiştirmek’, Çin Eğitim Sisteminin ‘Kırsal Alanda Eğitim olanaklarını güçlendirmek’, İngiliz Eğitim Setinin ‘Yerinden Eğitim-Yerel Destek’, Finlandiya Eğitim Sisteminin ‘Evinde hisset’, ‘ Yönetimde etkin ol!’, Kanada Eğitim Sisteminin ‘Bilinçli aileler’, ‘Sorumlu medya okuryazarlığı’, ‘İletişim/Problem Çözme’, ‘Teknoloji Eğitimi’, gibi projelerin Türk Milli Eğitim Sisteminin amaçları doğrultusunda (Yeniden oluşan setler) öğrenci, öğretmen, veli, ortak kurgusunda kurumsal ve yerel idarenin sivil toplum kuruluşlarının ortak katılımıyla, araştırmacı, eleştirel ve yenilikçi bir proje oluşumuyla DEFNE dikkat çekiyor” dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ‘DEFNE’ projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yaklaşık olarak iki aylık hassas bir çalışma sonrasında Eğitimde oldukça etkin bir rol alacak olan DEFNE projesini ortaya koyan Değerli Kaymakamımız Yaşar Aksanyar ve ekibini kutluyorum. Ulus olarak zorluklarla boğuştuğumuz bu günlerde, enternasyonal bilgi ve medeniyeti Yerel ve Milli Kültürümüzle son derece düşük maliyetle, merkezde ve kırsal mahallelerimizde aynı uygulama kolaylığını sunan, yerel paydaşların ve sivil toplumun ihtiyaç ve fikirlerine değer vererek kurgulanan bu proje, uzun yıllar kolayca sürdürülebilir yapısıyla gerçekten de ilham verici, katma değer üreten bir proje. Kendim ve hemşehrilerim adına bu çalışmada emeği geçen tüm bireylere teşekkür ediyor, yapılacak tüm çalışmalarda şahsım ve kurumum adına bu tip yüksek değer katan projelerin her zaman arkasında olduğumuzu da yinelemek istiyorum” dedi.

DEFNE projesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışma sonrasında 5 yıl boyunca uygulanacağı belirtildi.