Fırınlarda Ramazan Pidesi Denetimi

Belediyemiz Zabıta ekipleri İlçemizde faaliyet gösteren ekmek Fırınlarında denetim gerçekleştirdi. Gramaj denetiminin yapıldığı denetimde gramaj eksiği olan fırınlar uyarıldı.

10 Haziran 2016 Saat: 16:16

Belediyemiz Zabıta Amirliğine bağlı ekipler, ilçemizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında Ramazan pidesi denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde fırıncılar hijyen ve gramaj konularında da uyarıldı. Ramazanın ilk gününden itibaren denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerimiz tüm fırınlarda detaylı denetim gerçekleştirdi.

Pidelerin tek tek ve 4 adet olarak tartıldığı tartım kontrolünde Fırıncılar Pidelerin 300 ve 600 gram dışında üretilemeyeceği hususunda uyarıldı. 300 gram pidenin 1,5 TL, 600 gram pidenin ise 2,5 TL’ye satıldığını belirten fiyat listesinin de görünen bir yere asılması gerektiğini hatırlatan zabıta, pidedeki artı yumurta bedelinin ise 0.50 KR olarak belirlendiğini hatırlattılar.