İlçemiz Havası ve Doğası ile Sağlık ve Şifa Kaynağı Oluyor

Dört bir tarafı ormanlarla kaplı olan İlçemiz çok az nem oranına sahip olması ve yüksek seviyelerde oksijen barından havası nedeni ile Sağlık bekleyen birçok hasta tarafından tercih edilmeye başladı. Sağlık Turizminin giderek arttığı İlçemiz hakkında bilgi veren Biyolog ve Doktor Mehmet Sarı Aromatik bitkileri, minareli yüksek Suları ve hirudotherapy (Sülükler ile tedavisi) açsından Dursunbey’in zengin bir ilçe olduğunu belirtti.

09 Ağustos 2016 Saat: 16:42

Alaçam Dağları ve Karaçam Ormanları ile Türkiye’nin Orman başkenti olarak gösterilen Dursunbey, bir çok hastalığa çare bekleyen hastalar tarafından sıklıkla ziyaret edilmeye başladı.  Yakın çevresinde endüstriyel bir kuruluşun olmaması sebebi ile Havası kirlenmeyen ilçenin Özellikle Yayla Bölgesi Karaçam ormanları sebebi ile birçok kanser hastası, Akciğer hastası tarafından ziyaret ediliyor.

KOAH VE AKCİHER HASTALARI ŞİFA BULUYOR

Dursunbey’in Sağlık açısından önemli bir ilçe olduğunu belirten Biyolog ve Doktor Mehmet Sarı yaptığı açıklamada; “Dursunbey Alaçam ormanları Kazdağlarından daha az nem oranına sahip olması ve yüksek seviyelerde oksijen barından havası nedeni ile özellikle KOAH ve diğer akciğer hastaları tarafından şifa olarak görülmektedir. En yakın endüstriyel kuruluşa kuş uçuşu 85 km uzaklığı ile endüstriyel kirlenmeden en az etkilenen ormanlardır. Özellikle kanser hastalarının iyileşme dönemlerinde tercih ettikleri Alaçam Ormanları, ağaç dışı orman ürünleri açısından da son derece zengindir” dedi.

İLÇE SOĞUK KAPLICA CENNETİ

Dursunbey’de bulunan doğal kaynak suları hakkında da açıklama yapan Sarı; “Orman içi tabii su kaynakları araştırıldığında mineral içeriği yüksek sular olduğu görülmektedir. Doğal kayaç yapısı nedeni ile özellikle eser elementler açısından zengin olan bu su kaynakları birçok hasta tarafından şifa amaçlı kullanılmaktadır. Özellikle Çelikler bölgesi civarındaki göl, gölet ve tabii sular ileriki dönemlerde soğuk kaplıca olarak da kullanılabilir” dedi.

DURSUNBEY’DE YAŞAM SÜRESİ 75 YAŞ ÜZERİNDE

Doktor Mehmet Sarı; “Tıbbi aromatik bir çok bitki türü Dursunbey ormanlarında yetişmektedir. Antioksidan özellikleri eşdeğerlerine göre kat kat fazla olan tıbbi bitkiler Dursunbey genelinde son zamanlarda dikkat çekmektedir. Tabii kekik türlerinin büyük çoğunluğu, ada çayı, ıhlamur, ökse otu, şehtare, havlıcan gibi orman içi bitkisel ürünler ülkemizde doğal kirlenmenin en az olduğu Dursunbey ormanlarında bolca yetişmektedir. Bu tabii yaşam ilçemiz kırsalında ortalama yaşam süresini 75 yaş üzerine çekmiştir.

ILIK GÖLLERDE ŞİFA KAYNAĞI SÜLÜKLER YETİŞİYOR

Dursunbey Ormanlarında sıkça rastlayabileceğimiz ılık su göllerinde h.medicinalis ve h.verbana türü tıbbı amaçlı sülükler doğal olarak 4 mevsim yetişmektedir. 2014 yılından beri Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yasallaştırılan hirudotherapy (Sülükler ile tedavi) uygulamalarından kullanılan bu sülük türlerinin ilçemiz tabii göllerinde her mevsim bol miktarda bulunması dikkat çekicidir.