İlçemiz'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında Dursunbey'de çeşitli programlar düzenlendi.

10 Kasım 2016 Saat: 09:25

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Tüm Türkiye’de olduğu gibi Dursunbey’de de anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında başlayan anma programına İlçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Başar Akın, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. İlk olarak Atatürk büstüne konulan çelenklerin ardından saat 09:05’de başlayan siren sesleri ile saygı duruşuna geçilirken siren sesleri Belediye anonsundan tüm İlçeye duyuruldu. Siren seslerinin ardından istiklal Marşı okunurken resmi tören istiklal marşının ardından son buldu.

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen programın ardından Dursunbey Nene Hatun Meslek lisesinde düzenlenen programa katılan protokol buradaki etkinlikleri de izledi. Atatürk’ün hayatının anlatıldığı şiir ve konuşmaların yapıldığı programda müzik öğretmenlerinin hazırladığı mini konser katılımcılardan alkış alırken okul öğrencilerinin oluşturduğu korada beğeni topladı.