İlçemizde 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü Kutlandı

İlçemiz'de 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü Atatürk ortaokulu bahçesinde yapılan etkinlik ve yarışla kutlandı.

12 Mayıs 2016 Saat: 10:59
Türkiye Oryantiring Federasyonu Harita Kurul Başkanı Yüksel Kösem, 100 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte, oldukça ilgi gören Oryantiring sporu hakkında bilgiler verdi.

Kösem, Türkiye Oryantiring Şampiyonası finalinin Balıkesir'de yapılacağını dile getirerek 'Bu final yarışmasının uzun ayağı Dursunbey ilçesinde olacak.Dursunbey'deki uzun ayak iki bölümde yapılacak. Birinci bölüm ilçe merkezinde Hıdırlık mevkisinde, ikinci bölüm ise Yayla bölgesinde ormanlık alanda gerçekleştirilecektir. Bunun öncesinde gençlerimizi bilgilendirmek ve spora yönlendirmek istedik.' dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ise ilçede düzenlenecek Türkiye Oryantiring Şampiyonası'na Türkiye genelinden yaklaşık 2 bin kişinin katılmasının beklendiğini ifade ederek hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
Okul Bahçesinde ve çevresinde gerçekleşen yarışmada öğrenciler harita üzerinden belirlenen hedeflere ulaşarak yön ve hız becerilerini de test etme şansı buldular.