İlçemizde 29 Ekim Coşkusu

İlçemizde Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. yılı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi coşku ile geçti.

29 Ekim 2016 Saat: 12:06

Dursunbey’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kayamakamlık önünde bulunan Cumhuriyet meydanında gerçekleşti. 29 Ekim kutlamalarına ilçe merkezinde bulunan okullar katılırken bayram törenine vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Saat 11.00’de başlayan resmi törene İlçe Kaymakamımız Yaşar Aksanyar, Garnizon Komutanı , Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, İlçe emniyet müdürü Sinan Tunçel çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer, Siyasi Parti temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı okunması ile başlayan tören Kaymakam, Garnizon komutanı ve Belediye Başkanının öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile devam etti. Daha sonra çeşitli okullardan öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili şiirler okudular.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Cumhuriyetin için bundan 93 yıl önce verilen canların günümüzde de aynı kararlılıkla milletimiz tarafından verildiğini bunu milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiğine vurgu yaptı.. Kaymakam Aksanyar’ın ardından Poyrat Halk Dansları topluluğunun hazırladığı Halk oyunu gösterisi sergilendi. Büyük beğeni toplayan folklor gösterisinin ardından 29 Ekim için yapılan çeşitli dallarda yarışmalarda ödül alan öğrencilere ve vatandaşlara protokol tarafından hediyeler verildi.Son olarak tüm okullar okul bahçesinde tören yürüyüşüne geçti.