İlçemizde Gaziler Günü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü, İlçemizde resmi tören ile kutlandı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
19 Eylül 2016 Saat: 13:33

Gaziler günü resmi tören programı Kent Meydanında bulunan Şehitler Anıtı önünde gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program şehitler Anıtına Dursunbey Kaymakamlığı Çelenginin sunulması ile devam etti.

Törenlere Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Vekili Saadettin Aslan, İlçe Garnizon Komutanı Başar Akın, ilçe Emniyet Müdürü Sinan Tuncel, Muharip Gaziler Derneği Dursunbey Şubesi Başkanı Ramazan Dur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı, siyasi partilerin temsilcileri, Dursunbey'deki tüm şehit aileleri ile gazilerimizle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kısa ve sade bir şekilde devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı rütbeli bir asker yaptı. Okunan şiirlerin ardından tören son bulurken daha sonra Dursunbey Belediyesinin gaziler onuruna verdiği yemeğe geçildi.