İlçemizde Mahalle Ligi Eleme Heyecanı Yaşandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz tarafından organize edilen Mahalle Ligi Futbol turnuvası kapsamında Dursunbey ile Karesi ilçeleri arasında eleme maçları oynandı.

18 Şubat 2016 Saat: 10:10

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spor yapmaları amacı ile “İmkân Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla düzenlediği Mahalle Ligi Yıldız ve Gençler Futbol Turnuvasının İlk elemeleri içlerin kendi içerisinde çıkardığı takımlarla oynanmıştı. Bu kapsamda Dursunbey’de Yıldızlar kategorisinde Parlayan Yıldız, gençler kategorisinde ise Üçeylül takımları finale çıkmıştı. Balıkesir genelinde tamamlanan ilk müsabakaların ardından ilk elemeler için geçtiğimiz haftalarda İlçeler arasında kuralar çekildi. Kurada Dursunbey Balıkesir’in yeni ilçesi Karesi ilçesinde finale yükselen takımlarla karşılaştı.

13 Şubat Cumartesi günü Balıkesir korner Halı sahada ilk mücadelesi oynanan maçta Yıldızlar kategorisinde Dursunbey’den Parlayan Yıldız ile Karesi’den Güzel Sakarya takımları eşleşti. 6-0 Güzel Sakarya’nın galibiyeti ile tamamlanan maçın ardından ise Gençler Kategorisinde Üçeylül ve Karesi Teşkilat-i 11/D takımları eşleşti. Kıran kırana geçen maçta Teşkilat-i 11/D Üçeylül’ü 5-3 mağlüp etti.

Oynan ilk maçların ardından 17 Şubat Çarşamba günü de Dursunbey La-liga halı sahada rövanş maçları oynandı. Oynan ilk maçta yıldızlar kategorisinde, 1-2 Güzel Sakarya’nın galibiyeti ile tamamlanan maçın ardından üst tura yükselen takım Güzel Sakarya oldu. Gençler kategorisinde ise Üçeylül rakibini 2-0’lık skorla geçerken, atılan penaltılar sonrasında Teşkilat-i 11/D 5-3’lük üstünlükle Üçeylül takımını turnuvadan eleyen takım oldu.

Centilmenlikle geçen mücadelelerin ardından takımlar Dursunbey Belediyesi tarafından Saz’da konuk edildi.Burada yemek ikramı yapılan futbolculara daha sonra çeşitli hediyeler verildi.