İlçemizde ‘Online mezarlık’ Dönemi

Belediyemiz yenilenen web sitemiz dursunbey.bel.tr üzerinden yeni bir uygulamaya imza attı. Oluşturulan Mezar Bilgi sistemi sayesinde vatandaşlarımız hem İnternet üzerinden hem de mezarlığımızda bulunan kiosk Bilgisayardan yakınlarının mezarlarına ve bilgilerine ulaşabilecek.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...

Geçtiğimiz ay yenilenen ve her geçen gün güncellenen Belediyemizin resmi sitesinde yeni bir uygulama hayata geçirildi. İlçe merkezimizde vefat eden yakınlarının kabir yerlerini bulmak için vatandaşlarımızın hizmetine sunulan yeni sistem, birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Sistemi kullanmak isteyen vatandaşlarımız mbs.dursunbey.bel.tr adresinden, Belediyemiz sitesi ana sayfasında bulunan üst menüden ve mezarlığımızın girişinde bulunan kiosk Bilgisayardan yakınlarının mezar bilgilerine ulaşabilecekler. Kullanıcılar kolay bir arayüz sayesinde definlerinin ad yada soyadlarını sistemde sorgulayarak yakınlarının yada tanıdıklarının bilgilerine ulaşıp, yaptıkları sorgulamanın yazıcı çıktısını alabiliyorlar. Sorgulamada vatandaşlarımız ayrıca Mezarlık krokisi, mezar fotoğrafı ve mezarlık içi adres bilgilerine ulaşılabiliyor. Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlıktaki ada, yol, ve kapı numaralarıda tabelalarla belirlenirken, vatandaşlarımız yakınlarının kabirlerine kolaylıkla ulaşabilecekler.

BİLGİLERİNE ULAŞILAMAYAN MEZARLAR GÜNCELLENEBİLECEK

Mevcut mezarlıkta defin edilmiş yaklaşık 5 bin kişinin kaydı mezarlıktaki taşlardan okunarak sisteme girilirken, taşları okunmayan mezarlar ise sarı renkle bilinmeyen olarak işaretlendi. Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından güncellenen mezar bilgi sisteminde, yakınlarının bilgilerine ulaşamayan vatandaşlarımız başvuru yaparak yakınlarının bilgilerini güncelleyebilecekler.

Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlık girişinde bulunan kiosk’u inceleyen Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, yakınlarının bilgilerini sorgulayarak mezar yön çıktısı aldı. Mezarlık vaziyet planı üzerinden yönlendirmeleri takip eden Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada “Belediyemizin web sayfasını yeniledik. Web sayfamızın içerisinde de mezarlık bilgi sistemi adı altında yeni bir birim oluşturduk. Vatandaşlarımız internet üzerinden sisteme girebildikleri gibi mezarlık girişindeki binamızda bulunan bilgisayardan ziyaret etmek istedikleri, rahmete gitmiş, mevtaların mezarlarını bulmak için sisteme girebilecekler. Daha önce mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi, duvar, yol, çeşme yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Şimdide yakınlarımızın kabirlerini kolayca bulabilmek ve onları ziyaret etmek açısından çok kolaylıkları beraberinde getiren bir sistemi hayata geçirdik” dedi.

Sistemin tanıtımını yapan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan yenilenen web sitesi üzerinde güncellemelerin aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.