İlçemizde Oryantiring Heyecanı Yaşandı

İlçemiz'de Türkiye Oryantiring müsabakaları Yayla Bölgesi ve Hıdırlık Bölgesinde düzenlendi. Müsabakalar, büyük çekişmeye sahne olurken, yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. İki farklı bölgede yapılan yarışmalara toplamda 2100 sporcu katıldı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
23 Mayıs 2016 Saat: 11:03
Balıkesir Oryantiring Festivali kapsamında İlçemizde Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından  düzenlenen müsabakalar iki farklı bölgede yapıldı. Hıdırlık Bölgesinde 14 yaş altı 600 civarında sporcu mücadele verirken, Yayla Bölgesinde gerçekleşen uzun mesafe yarışlarda ise yaklaşık 1500 sporcu mücadele etti. Türkiye genelinden gelen sprocular hem Yayla’da hem de Hıdırlıkta oluşturulan parkurlara koyulan elektronik okuyucuları, parmaklarına takılan cihazlarla okutup verilen haritalarla yön bulmaya çalıştı.

Oryantiring müsabakalarını Yayla bölgesinde izleyen Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan etkinliğin organizesini yapan Federasyon yetkililerinden oryantiring ile ilgili bilgi aldı. Gün boyu süren yarışlarda sporcular zorlu anlar yaşarken bir çok sporcu da zorlu parkurda sakatlık yaşadı. Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni ise Dursunbey Kent Meydanında gerçekleşti. Törene Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Arslan, Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Tekin Çolakoğlu, Çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer, Oryantiring takımlarının sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Yağmur altında gerçekleşen törende toplanda 160 sporcu kürsüye çıkarak ödüllerini protokolün elinden aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan; “Oryantiring spor yarışmalarının ilçemizde düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Oryantiring, sadece fiziksel performansa dayalı bir koşu değil, beden ve zihnin uyumlu ve aynı anda çalışmasını gerektiren zevkli bir spor dal. Dursunbey Belediyesi olarak diğer spor dallarına da ev sahipliği yapmaya hazırız. Çünkü sporun her türlüsü gençlerin, bedensel ve ruhsal gelişime katkı sağlıyor. Bu yarışmanın ilçemizde düzenlenmesinde emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’a, Büyükşehir Spor Şube Müdürü İrfan Sarıgül’e, Oryantiring Sporu İl Temsilcilerine ve hakemler ile yarışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.