İlçemiz'de Sağlıklı Yaşam Koşusu

Belediyemiz ve Atatürk Ortaokulu tarafından sürdürülen ‘Ailenle Kucaklaş Zararlı Maddelerden Uzaklaş’ projesi kapsamında okullar arası sağlıklı yaşam koşusu gerçekleştirildi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
28 Mart 2016 Saat: 09:45

Dursunbey Atatürk ortaokulu tarafından hazırlanan Belediyemiz tarafından da eş finansmanı sağlanan ‘Ailenle Kucaklaş Zararlı Maddelerden Uzaklaş’ projesi gün geçtikçe büyümeye ve destek almaya devam ediyor. Daha önce birçok ünlü ismin destek verdiği proje kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Hıdırlık Aktif Yaşam parkında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakamımız Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Yardımcımız Sadettin Aslan, Belediye Meclis Üyelerimiz Mustafa Söbüoğlu, Vacit Kahvecioğlu, Emniyet Müdürümüz Erol Akar, Okul Müdürleri ve öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlikte ilk olarak okullar arası 4 x 800 metre bayrak yarışı müsabakası gerçekleşti. Çekişmeli bir yarışa ev sahipliği yapan etkinlikte bayrak yarışı galip bitiren takım Yatılı Bölge Okulu (YBO) oldu. Bayrak yarışında ikinci takım Atatürk Ortaokulu, üçüncü takım ise İmam Hatip Ortaokulu oldu. Yapılan yarışların ardından ise protokolün de katılımı ile Sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. 800 metrelik yürüyüşün ardından ise madalya törenine geçildi. Sağlıklı yaşam koşusunda derece elde eden takımlara kupa ve madalyaları katılımcılar tarafından verildi.

Etkinlik ve proje hakkında açıklama yapan Dursunbey Kaymakamımız Yaşar Aksanyar bu projeyi gerçekleştiren Dursunbey Belediyesi ve Atatürk Ortaokulunu kutladı. Kaymakam Aksanyar “ Günümüzde ismini dahi zikretmek istemediğimiz bağımlılıklar toplumumuzu ziyadesiyle rahatsız ediyor. Toplum aktiviteden uzak, hareketten uzak ve bağımlılıklara teslim olmuş bir yere doğru gidiyor. Bu boşluğu tespit edip kestiren başta Uğur Satılma hocama, Hacer, Esna Hocama ve onlara destek veren Dursunbey Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin mimarlarından olan Uğur Satılma ise 22 Temmuz 2015’de başlayan projenin artık sonlarına yaklaşıldığın belirtti. Projenin umulanın daha da üzerinde bir etki yarattığını ifade eden Satılma, çok geniş bir katılım olduğunu söyledi. Projede spor sevgisi ve gençlerin zararlı maddelere yönelimini engellemeyi amaçladıklarını ifade eden Satılma, bu kapsamda yapılan etkinliklerinde Ülke çapında ses getirdiğini sözlerine ekledi.