İlçemizde Verimlilik Bu Göletlerle Artacak

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan; “İlçemize Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan ve yapılacak olan Baraj ve Göletler hem toprak verimliliğini hem de üretimi arttıracak” dedi. Başkan Bahçavan Bakanlığın 12 projesi ile ilgili de bilgi verdi.

02 Ağustos 2016 Saat: 16:57

Balıkesir Çayderesi Rekreasyon Alanı ve Dursunbey’de de iki tane olmak üzere Gölet ve Barajların temeli atmak için Balıkesir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüşen Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan İlçede inşaat safhasındaki sulama tesisleri ve planlanan projeler hakkında Bakana bilgi verdi.

BİR BARAJ VE GÖLETİN TEMELİ ATILDI

Özellikle Adaören ve Hamzacık Mahallelerine yapılması planlanan göletler için Bakan’dan destek isteyen Başkan Bahçavan bu göletler için de Bakanın onayını aldı. Hamzacık Göleti ile ilgili bir de müjde alan Başkan Bahçavan 560.000 metreküp su depolayacak olan bu projenin ihalesinin Ekim ayında yapılacağını söyledi. Dursunbey genelinde devam eden göletler hakkında bilgi veren Başkan Bahçavan, Ericek gölet’inin Bakan Eroğlu’nun katılımı ile temelinin atıldığını ve bu gölette 1.26 Milyon metreküp depolama sağlanacağını söyledi. Aynı gün Odaköy Barajının da temelinin atıldığını bu barajda 695.000 metreküp depolamanın sağlanacağını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yüklenici firmalar ile açılış esnasında pazarlık yaptığını vurgulayan Başkan Bahçavan, bu projelerin zamanında yetiştirilememesi halinde yüklenici firmaların 8 derslikli okul yaptıracaklarını söyledi. Akçagüney-Dada gölerinin ise 600.000 metreküplük bir depolamaya sahip olduğunu ayrıca bu projenin inşaat ihalesinin 2016 Aralık ayında yapılacağını belirtti.

SULAMA TESİSLERİNİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

İnşaat safhasındaki Kavacık Göleti sulama tesisinin 1.790 dekar zirai araziyi sulayacağını ifade eden Başkan Bahçavan, bu projenin %37’sinin de gerçekleştiğini söyledi. Yine Ericek mahallesinde süren gölet Sulaması projesinin de devam ettiğini, 2015 Şubat ayında başlayan bu proje sayesinde 2.120 dekar zirai arazinin sulanacağını belirtti.
Dursunbey Suçıktı Sulaması ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “26 Haziran 2016 tarihinde inşaat ihalesi gerçekleştirilen bu projenin ihale süreci halen devam ediyor. Kısa süre sonra Suçıktı Sulaması ile ilgili çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Bu proje hayata geçirildiğinde İlçe merkezimizde toplam 2350 dekar zirai arazi sulanmış olacak” dedi.

PLANLAMA VE PROJE SAFHASINDAKİ SULAMA TESİSİLERİ

Küçükler mahallesinde 1960 dekar araziyi sulayacak olan Sulama tesisinin proje ihale tarihinin Ekim 2016’da yapılmasının planlandığını söyleyen Başkan Bahçavan, 1470 dekarlık sulama sağlayacak olan Hamzacık Sulama tesisinin’de aynı tarihte ihaleye çıkmasının planlandığını söyledi. Başkan ayrıca 1180 dekarlık Odaköy Barajı Sulama tesisi ve 870 dekarlık Akçagüney Dada sulama tesisinin ise proje hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

KAVACIK GÖLETİNİN %87’Sİ TAMAMLANDI

Yapımı devam eden göletler ile ilgili de açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kavacık Gölet’inin 780.000 metreküplük bir depolama sağlayacağını ve inşaatın %87’sinin tamamlandığını söyledi. Süleler Mahallesinde 2013’ün Ağustos ayında açılan barajın 1,1 Milyon depolama hacmi olduğunu, sulama tesisinin ise 2280 dekar zirai alanı suladığını hatırlatan Başkan Bahçavan bu projelerin ardından bölgede verimliliğin arttığını hatırlattı.

ORMAN VASFINI KAYBEDEN YERLERE ANALİZLE FİDAN VERİLECEK

2016 yılında gelir getirici ağaç türleri ile ilgili Dursunbey genelinde Ağaçlandırma çalışması da yapılacak. Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a Bakanlıktan gelen çağrıya göre İlçe genelinde Orman vasfını kaybetmiş yerlere toprak analizi yapılarak istenilen kadar fidan da gönderilecek. Bu yıl içinde Ören mahallesinde buluna 50 dekarlık alana fıstık çamı fidanı da dikilecek.