Kaymakamımız ve Başkanımız Yangın Bölgesinde

20 Nisan Çarşamba günü İlçemiz Osmaniye mahallesi yakınlarında başlayan Orman yangını sonrası İlçe Kaymakamımız Yaşar Aksanyar ve Belediyedi Başkanımız Ramazan Bahçavan yangın bölgesinde incelemelerde bulundular.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
21 Nisan 2016 Saat: 09:29
Yangın alanına Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan giderek ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi. Olay yerine çevre il ve ilçelerden ekip takviyesi isteyen Kaymakam Yaşar Aksanyar,  Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarından yerleşim yerleri ile ilgili de bilgi aldı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’u arayarak yangın bölgesine araç takviyesi istedi. Dursunbey Belediyesinden ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden arazözlerin destek verdiği yangın örtü yangını şeklinde ilerledi.

Yangının son durumu hakkında açıklama yapan Kaymakam Yaşar Aksanyar; “Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. İlçemiz Osmaniye mahallesinde Yayla ve Cendere şeflikleri arasından başlayan yangına tüm ekiplerimizde müdahale diyoruz. Yaklaşık 20 tane arazöz ve 150 kişi ile yangına müdahale ediyoruz. Yangının büyüklüğü 5  ile 12 hektar büyüklüğünde. Rüzgar sebebi ile tehlike var. Ancak sayın Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Dursunbey Belediye Başkanımızın destekleri ile de Orman teşkilatımızın tüm ekiplerini buraya yönlendirmesiyle zannediyorum tehlikeyi en aza indireceğiz. Ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.