Sedirkent Yolu Asfaltlanıyor

Dursunbey İlçe merkezi ile bağlantıyı sağlayacak olan Sedirkent-Çalca bağlantı yolunda asfaltlama çalışmaları başladı.

09 Eylül 2016 Saat: 17:11

Dursunbey’den geçecek olan Duble yol sebebi ile ulaşım yolu kapanacak olan Sedirkent bölgesine Çalca bölgesinden yeni bir yol yapılıyor. Dursunbey Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu bölgede yapılan duvar çalışmalarının ardından kotuna getirilen yolda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Sedirkent Camii altından başlanan asfalt çalışmalarında yandere bölgesine kadar sürecek olan çalışmalarda kaldırım çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Dursunbey Belediyemiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar kapsamında yol standartlara uygun hale genişletilirken yolda asfalt öncesi serme ve sıkıştırma işlerinin ardından sıcak Asfalt olarak serimi yapıldı. Bayramdan sonra da geri kalan çalışmalarımızı tamamlayacağız. Balıkesir-Kütahya yolunun duble olarak açılmasının ardından Sedirkent’in şehir içi ulaşımı bu yoldan sağlanacak. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Öte yandan bu yol istikametinde kalan sokaklarda da taş döşeme ve çevre düzenlene çalışması başlatan Dursunbey Belediyesi yandere olarak bilinen bu yerleşim yerini daha modern bir hale getirmeyi planlıyor.