Şehidimizi Onbinler Uğurladı

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Asb. Kd. Çvş. Aydın Eryılmaz, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Şabanlar kırsal mahallesinde binlerce vatandaş tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
05 Eylül 2016 Saat: 16:07

Şehit Astsubay Aydın Eryılmaz'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü'ne, buradan da karayoluyla Balıkesir'in Dursunbey ilçesi'ne bağlı kırsal Şabanlar Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak evinin önüne getirilirken şehidi Eşi, Babası, Annesi ve akrabaları ile binlerce vatandaş karşıladı. Burada dua edilip, hellalik alınmasının ardından şehit Astusubay Eryılmaz'ın cenazesi, mahalle meydanına götürüldü. Burada düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, CHP'li Namık Havutça, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, askeri yetkililer, şehidin eşi Çiğdem Eryılmaz, annesi Hatice Eryılmaz, Babası Bayram Eryılmaz, kardeşi Fatma Eryılmaz, dedesi Mustafa Eryılmaz ve çevre mahallelerden gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık on bin kişi katıldı.

Altı ay önce evlenip düğün yapmaya hazırlandığı eşi Çiğdem Eryılmaz'ın, cenazede tabuta asker selamı vermesi yürekleri dağladı. Hatice Eryılmaz da gelini Çiğdem Eryılmaz'a sarılarak, "Benim oğlum ölmedi. Gözlerime bak. Bugün ağlamak yok. Bugün oğlumun düğünü" diyerek, ağıt yaktı. Bayram Eryılmaz ise "Paşam" diyerek hitap ettiği şehit oğlu için "Oğlum hayatı yaşamayı çok severdi. Yüzü hep gülerdi. Bugün binlerce Aydın doğdu" diyerek, acısını dile getirdi. Dede Mustafa Eryılmaz ise önce öptüğü şehit torununun fotoğrafını daha sonra kalabalığa doğru tutup, "Bak Aydın bu insanlar senin için toplandı" dedi.

Anne Hatice Eryılmaz oğlunun silahını isteyerek PKK’ya karşı savaşmak istediğini de belirtti. Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabuta Asker selamı veren anne Hatice Eryılmaz ve Şehidin Eşi Çiğdem Eryılmaz metanetli duruşları ile hainleri sevindirmediklerini gösterdi. Vali Ersin Yazıcı, beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte tabutun başında bekleyen şehidin babası ve diğer yakınlarına taziyelerini iletti. Mahallenin gençleri de omuzlarına taktıkları, üzerinde ay yıldız bulunan al yazmalarıyla şehidi uğurlamaya gelerek, 'Hepimiz Aydın'ız, ölmeye hazırız', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Daha sonra Balıkesir İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu, cenaze namazını kıldırdı. Müftü Vekili Nurlu, şehitliğin en büyük makamlardan biri olduğunu vurgulayıp, şehit için helallik istedi. Cemaatin haklarının helal etmesi ardından şehidin askerlerin omzunda biri süre taşınan cenazesi, mahalle girişinde köylüler tarafından omuzlara alındı. Mahalle mezarlığına götürülen şehit astsubayın cenazesi, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.