Şehidimizin Devre Arkadaşları Yeni Meydanımıza Hayran Kaldı

Belediyemiz tarafından İlçemize kazandırılan Şehit Lütfü Tekelioğlu Meydanını incelemek için İlçemize gelen 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi emekli Subaylar Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ettiler.

25 Ağustos 2016 Saat: 11:53

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 18 Nisan 1994 tarihinde Şehit düşen Jandarma Kd. Üsteğmen Lütfü Tekelioğlu’nun devre arkadaşları, kurdukları 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organizesi ile geçtiğimiz aylarda İlçede bir program düzenlemişlerdi. Bu programda Şehit Lütfü Tekelioğlu’nu anan devre arkadaşları daha sonra Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın daveti ile Şehit adına daha önce yapılan fakat deforme olan meydanın yeni görselini incelemişlerdi.

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde tamamen yenilenen Şehit Lütfü Tekelioğlu meydanı kısa sürede halkın hizmetine açıldı. Baştan sona yenilenen bu meydanı incelemek üzere ilçeye gelen 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi emekli Subaylar Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ile birlikte meydanı inceledi. Meydanda yapılan peyzaj çalışmaları, çevre düzeni, Bosna Çeşmesi ve estetik görsellikleri hayranlıkla karşılayan Emekli Subaylar meydanın eski hali ile yeni hali arasında büyük fark olduğunu belirttiler. Modernize edilen yeni meydan ve park düzenlemesi için Başkan Bahçavan’a Şehit ailesi ve Dernek adına teşekkür eden emekli subaylar daha sonra Dursunbey Belediyesine geçtiler.

Başkan Bahçavan’a çeşitli hediyeler takdim eden 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi emekli Subaylar, Dursunbey’de gördükleri Şehitler anıtını da gittikleri her il ve ilçede örnek olarak gösterdiklerini belirttiler. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin sonunda Başkan Bahçavan, Şehit Lütfü Tekelioğlu ve diğer tüm şehitlerin aziz hatıralarını yaşatacaklarını sözlerine ekledi.