Şeker Hastalarına Yönelik Eğitim Semineri

Dursunbey Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Ali Kırık, Dursunbey’de oldukça yoğun görülen Diyabet (Şeker Hastalığı) hastalarına yönelik olarak eğitim semineri verdi. Seminere Belediyemiz'de destek verdi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
07 Şubat 2018 Saat: 13:45

Dursunbey Devlet Hastanesi bünyesinde M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde diyabet hastalarına yönelik olarak eğitim semineri verildi. Dursunbey’de yoğun bir şekilde görünen Şeker Hastalığı ile ilgili gerçekleşen eğitim seminerine katılım yüksek olurken, Dursunbey Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Ali Kırık ve Diyetisyen Beyza Çalışır bu hastalıkla ilgili bilinmesi gerekenleri katılımcılara anlattı.

Toplantı’nın başlangıç saati olan 10.30’dan itibaren görevli hemşireye saat tutturan Uzman Doktor Ali Kırık, Dünya’da her bir dakikada iki insanın Şeker hastalığına dayalı sebeplerle yaşamını yitirdiğini vurguladı. Dikkat çekici olması açısından sunum boyunca saat’i soran Doktor Ali Kırık, bilinçli bir tedavi ile şeker Hastalığının minimum seviyeye indirilebileceğini belirtti. Şeker Hastalığı tanısı konulan hastaların tamamen bu hastalıktan kurtulmalarının imkansız olduğunu ifade eden Kırık,kontrol ve tetkiklerin ömür boyu devam etmesi gerektiğini söyledi.

Uzman Doktor Ali Kırık Diyabet hastalığı, risk unsurları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek, diyabette beslenme ve diyetin önemine de dikkat çekti. Diyabetle gelen hastalıklar üzerinde duran Kırık, “Diyabet sadece kan şekeri yüksekliği olmayıp, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı, majör olarak diyabetik nöropati, retinopati, nefropati, kalp damar hastalıkları ve diyabetik ayak yaraları başta olmak üzere, 5 majör hastalığı beraberinde getirmektedir” dedi.

Eğitim seminerinde Beslenme Diyetisyen Beyza Çalışır’da diyabetli hastalarda beslenmenin en önemli kontrol unsuru olduğunu belirterek, kontrollü beslenme ve diyet alışkanlığının mutlaka kazanılması gerektiğini vurguladı. Dursunbey Belediyesi tarafından da destek verilen bu Eğitim Seminerleri önümüzdeki günlerde 2. ve 3. bölüm olarak yapılmaya devam edecek.