Suçıktı Yolu Asfaltlandı

Dursunbey İlçe merkezi Suçıktı Bölgesinde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarında da sona gelindi. Suçıktı ile Terminal Kavşağı arasına Sıcak Asfalt dökümü gerçekleşti.

28 Kasım 2016 Saat: 08:47

Geçtiğimiz yaz aylarında alt yapı çalışmaları tamamlanan Suçıktı- Terminal Kavşağı arasında bir süredir üst yapı çalışmaları için gün sayılıyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yolda ihaleye giren firmalar arasında çıkan anlaşmazlık sebebi ile mahkemeye taşınan ihale sürecinin tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmaları da hızla başladı. Bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi ve Devlet Caddesinin ardından ilçenin en büyük caddelerinden birisi haline gelen Suçıktı Bulvarı’da Sıcak asfalt olarak vatandaşların hizmetine açıldı.

SUÇIKTI BULVARINA BİSİKLET YOLU’DA YAPILIYOR

Elektrik direkleri ve tellerinin kaldırılmasının ardından geniş ve ferah bir görünüme sahip olan bu caddede sabah erken saatlerde başlatılan Sıcak asfalt çalışması ekiplerin özverili çalışması neticesinde gece yarılarına kadar devam etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan geçtiğimiz yaz Devlet Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarını asfaltladıklarını bu yıl ise Suçıktı Bulavarı’nın asfaltını yaptıklarını belirtti. Başkan Bahçavan; “ Yaklaşık 3 aydan beri imalatı devam eden Suçıktı Bulvarımızın asfaltlanmasına hayırlısı ile başladık. Vatandaşlarımızı bizi her gördüğü platformda ‘niye bu yolun asfaltı atılmıyor, alt yapısı bitti’ diye bizlere soruyorlardı. Bu bir mahkeme süreciydi. Mahkemenin sonucu daha yeni açıklandı. Müteahhitlerin arasında ki bir sıkıntıdan dolayı. Suçıktı Bulvarımız yaklaşık 800 metre civarında. Suçıktı’nın girişine kadar Sıcak Asfalt çalışmasına başladık. Görmüş olduğumuz yolun genişliği yaklaşık on üç buçuk metre. Tabi daha önce ortada bir refüj vardı. Parke taş olan bu yolda orta refüjden dolayı eğimlerde çok fazla problem vardı. Buradaki refüjü kaldırdıktan sonra eğim problemini de hallettik. Yolun altını PMT ile kapladık. Yaklaşık ta şu anda 12 -13 cm kalınlığında asfaltımızı atıyoruz. Yolumuz bittikten sonra yolun dere tarafında iki yirmibeş eninde bisiklet yolu bırakacağız. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile de yaklaşık 400 bisikleti vatandaşımıza dağıtacağız. Buranın Alt yapısını biliyorsunuz Baski yapmıştı. Baski’nin ardından bizde Elektrik tellerini UEDAŞ’a yer altına aldırmıştık. Bu yolu şu anda bize Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Ben en başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur Bey olmak üzere tüm personele tüm şeflerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gece saat 02.00 sularına kadar devam eden çalışmalarda Suçıktı ile Saz arasındaki yolun tamamı sıcak asfalt ile kaplandı. Genişliği bazı yerlerde 24 bazı yerlerde ise 16 metreye çıkan yol görsel estettik açısından da beğeni topladı.