Tematik Kütüphanemiz Ünlü Çocuk Yazarını Ağırladı

Kütüphaneler Haftası sebebi ile Belediyemiz Tematik Çocuk Kütüphanesinde Ünlü Yazar Nehir Aydın Gökduman yaklaşık 500 çocukla hem söyleşi gerçekleştirdi, hem de kitaplarını imzaladı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
28 Mart 2016 Saat: 16:37

Türkiye’nin tanınmış çocuk kitap yazarlarından Nehir Aydın Gökduman, Belediyemizin davetlisi olarak ilçemize geldi. Kütüphaneler haftası sebebi ile Tematik Çocuk Kütüphanemizde gerçekleşen söyleşi ve kitap imzalama programına katılan Gökduman, okullardan gelen öğrencilerle gruplar halinde söyleşi gerçekleştirdi.

Kendisini ve kitaplarını katılımcı çocuklara tanıtan Yazar Nehir Aydın Gökduman, kendisini Dursunbey’e davet eden Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a da teşekkür etti. Öğrencilere kitap okumanın faydaları hakkında açıklayıcı bilgiler veren Gökduman, kitap okumanın insanın kelime dağarcığını yükselttiğini hatırlattı. Çocuklarla bir süre sohbet eden Gökduman söyleşinin ardından ise kitaplarını imzaladı. Belediyemiz tarafından öğrencilere hediye edilen Nehir Aydın Gökduman’ın kitapları öğrencilerin de beğenisini topladı.

Etkinliğin son seansına katılan Belediye Başkan Yardımcımız Sadettin Aslan, Kütüphaneler haftasında öğrencileri yalnız bırakmayan Gökduman’a teşekkür etti. Programın sonunda açıklama yapan Yazar Nehir Aydın Gökduman Belediyemiz davetinden dolayı teşekkür etti. Gökduman “Teknolojinin ilerlediği modern çağda bir çağda yaşıyoruz. Çocuklarımız internete, televizyona, cep telefonlarına fazlasıyla vakit ayırdıkları bir çağda yaşıyoruz. Bunların bu kadar çok olduğu bir dönemde çocuklarımıza kitabı sevdirmek, kitap okutmak adına yapılacak her türlü eylem ve etkinliğin faydalı olacağına inanıyorum. Bu tamamen bir zincir işi. Ne yazan kişinin yapabileceği yada sadece yayıncının başarabileceği bir alan. Milli Eğitimiyle, Belediyesiyle, Valiliğiyle, kaymakamlığıyla, yazarı ve okuru ile ortaya çıkarılabilecek bir çalışma. Ancak o zaman verim alabiliriz. Ben Dursunbey’in bu alanda kurduğu şu kütüphane ve yaptığı şu etkinlikle buna önem verdiğini gördüm. Bir çok Anadolu şehrinde daha bu bilincimiz tam olarak gelişmedi. İnşallah Dursunbey burada bir rol modeli olsun, hem Balıkesir’de hem Türkiye genelinde” dedi.

Gün boyu süren ve ilginin yoğun olduğu etkinliğin ardından Kütüphane yetkilileri de Kütüphaneler haftası sebebi ile kendilerini yalnız bırakmayan Yazar Nehir Aydın Gökduman’a teşekkür ettiler.