Toplu Sözleşmeler İki Yıllığına Yapıldı

Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Belediye ile sendika arasında iki yıllığına anlaşma sağlandı.

10 Ocak 2017 Saat: 12:35

Dursunbey Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında tamamlanan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın makam odasında düzenlenen törenle imzalar atıldı. Törene Belediye Başkan Ramazan Bahçavan, Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan, Belediye Yazı işleri Müdürü Erol Yıldırım, Hizmet-İş Dursunbey temsilcisi Halil Gezer, Belediye işçi sorumlusu Mehmet Akçomak katıldı.

Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada; “Belediyemiz ile işçilerimizin bağlı olduğu Hizmet-İş sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri karşılıklı anlaşma ile sonuçlandı. Bu yıl ilk kez iki yıllığına bir anlaşma sağladık. Buna göre 2017’de işçilerimizin yevmiyelerinde %11 oranında, Sosyal yardımlarında ise %10 oranında artış sağlanacak. 2018’de ise  yevmiyelerde %12, Sosyal haklarda ise %10’lık artış olacak. Belediyemize ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Bahçavan Atılan imzaların ardından Hizmet-İş Sendikası temsilcisi ve personelle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.