YBO'da Bilim Fuarı

İlçemizde faaliyet gösteren Yatılı Bölge Ortaokulunda TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı. Öğrencilerin yaratıcı fikirleri oldukça ilgi çekti.

24 Mayıs 2016 Saat: 17:16

Dursunbey Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Okul öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan onlarca proje okulun konferans oluşturulan stantlarda sergilendi. Özellikle bilimsel deneyler ve kimyasal etkileşimlerin sergilendiği fuarda, öğrencilerin yenilikçi projeleri geleceğe ışık tuttu.

Fuarın açılışını ise Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ile Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, öğretmenler ve katılıcılar yaptı. Açılışın ardından stantları dolaşan Kaymakam ve Belediye başkanı öğrencilerden hazırladıkları bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler ile bilgi alışverişinde de bulunan ikili ilgi çekici birçok projeyi yakından inceledi.Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve Başkan Bahçavan, TÜBİTAK’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrencilerin araştırmaları üzerinde büyük ivme kazandıracağını belirttiler. Kaymakam ve Başkan, ayrıca proje yürütücüsü ve koordinatörlerine çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Yapılan Bilim Fuarı programına Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir ve çok sayıda davetli katıldı.