YSK Başkanımız Üzerinden Yapılan hakaretler yargıya taşındı

16 Nisan’da yapılan halk oylaması sonrası YSK Başkanı Sadi Güven ve Dursunbeylilere yönelik yapılan ithamlar sonrası başlatılan imza kampanyasında toplanan binlerce dilekçe, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve İlçede ki STK’lar tarafından Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
03 Mayıs 2017 Saat: 11:36

16 Nisan referandumunun ardından Mühürsüz oy pusulalarının YSK’nın kararı ile geçerli sayılmasının ardından Dursunbeyli olan YSK Başkanı Sadi Güven ve Dursunbeylilere yönelik sosyal medyada bazı hakaretler yer almıştı. Bu hakaretlerin ardından Dursunbeyliler YSK’nın bu kararına hem destek oldular hem de yapılan bu hakaretlerin ardından Sosyal medyada Sadi Güven’in fotoğrafını profil resmi yaparak YSK’ya destek verdiler. Bu gelişmelerin ardından Dursunbey’de STK’lar Dursunbeylilere hakaret eden bir sosyal medya sayfasına yönelik şikâyet kampanyası başlatmıştı.

Toplanan binlerce imzalı dilekçe Bugün Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahaçavan ve İlçede bulunan tüm STK üyelerinin katılımı ile Dursunbey Adliyesine götürüldü. Şikayet dilekçelerinin tesliminden önce STK’lar ve Dursunbey Halkı adına Basın açıklaması yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bilindiği üzere geçtiğimiz 16 Nisan referandumu sonrasında İlçemizin bir değeri olan YSK Başkanı Sayın Sadi Güven hakkında özellikle sosyal medya üzerinde bir takım karalama kampanyaları yapıldı. Bu karalama kampanyasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanan bir densiz, açmış olduğu sayfada güzel ilçemin insanını yobazlıkla ve çeşitli ithamlarla suçladı. Milletimizin iradesine saygı duymayı, bir türlü öğrenemeyen bu şer odaklar, bir algı oluşturmak amacı ile YSK Başkanımız ve İlçemiz üzerinden bir kampanya yürütmeye çalıştılar.  Öncelikle bilinmelidir ki Dursunbey’in en sevilen ve güvenilir ailelerinden birisi olan Güven ailesine biz hemşehrileri ve Sivil Toplum örgütleri sonuna kadar güvenmekte, onların doğruluk ve adalet çizgisinden ayrılmayacağına şahitlik etmekteyiz.

16 Nisan’da alınan mühürsüz oy pusulaları kararını YSK başkanımız Sayın Sadi Güven tek başına vermedi, herkesinde bildiği gibi oybirliğiyle alındı bu karar. Ayrıca, mühürsüz oy kullanıldığı iddiasıyla referanduma gölge düşürmeyi amaçlayan CHP’nin, HDP sandık üyeleri ile birlikte mühürsüz oy pusulalarının geçerliğine oy birliğiyle onay verdiğini de hatırlatmak gerekiyor. Bu durum ortadayken yenilgiyi hazmedemeyen bu densizler, nasıl benim memleketimin insanını yobazlıkla itham edebilir. Dursunbey’in insanı her daim vatanına, milletine, devletine bağlı, her hadsize haddini bildirecek kadar kültürlü ve ahlaklıdır. Ben Dursunbey Belediye Başkanı olarak halkıma, ilçeme bu Ahlaksız yakıştırmayı yapanları önce Allah’ıma sonra ise Türk adaletine havale ediyorum.
Bugün tüm STK üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan topladığımız bu imzalarla, İlçeme, insanıma hakaret edenler hakkında Dursunbey Cumhuriyet Savcılığına dava açıyoruz. Tüm imza sahibi vatandaşlarımıza teşekkür eder, özellikle sosyal medya üzeriden bizlere destek olan Tüm Dursunbeyli hemşehrilerime minnetlerimi sunarım” dedi.

Basın açıklamasının ardından binlerce şikayet dilekçesi Belediye Başkanı ve STK üyeleri tarafından Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.