17 Temmuz 2010 Cumartesi günü Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları Programı sona erdi.
Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları etkinlikleri; 17 Temmuz 2010 Cumartesi günü 12.15 ‘de Belediyemize ait şiir evinin açılışı ve Dursunbey’li genç Ressam Mehmet Çiçek’in Resim Sergisi’nin dolaşılması ile başladı. Açılışa Dursunbey Kaymakamlığına vekaleten bakan Kepsut Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanımız M.Ruhi Yılmaz, Garnizon Komutanımız Mustafa Ünsal, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Canlı, Şairler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
_(600_x_402).jpg)
Şiir evinde yapılan ilk atölye çalışmasında Şairler Esra Elönü, Furkan Çalışkan, Cevdet Karal ve Orhan Baki T. “Şiir’in Evi Varmıdır?” sorusuna cevap aradılar. Gayet güzel ve verimli geçen ilk söyleşiden sonra Suçıktı alanına geçildi. Saat 14:30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün açmış olduğu Geleneksel El Sanatları Kursunun Sergisinin açılışı yapıldı.El emeği ile yapılmış birbirinden değerli sanat eserleri konuklara tanıtıldı.Buradaki açılışa Balıkesir Ak Parti Millet Vekili Ali Osman Sali, Balıkesir Ak Parti İl Başkanı Adil Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Başkanı M.Akif Okur ve İl Genel Meclis Üyelerimiz katıldı.
_(600_x_402).jpg)
Bunun ardından Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları etkinliklerinin gündüz Programı açılışına geçildi. Dursunbey Belediye Başkanımız M.Ruhi Yılmaz’ın konuşmalarının ardından programa sonradan katılan Balıkesir Valimiz Yılmaz Arslan konuşmalarında ; “17 Temmuz’da gerçekleşen geleneksel Suçıktı Şiir Akşamlarının 17.si mutlu bir tesadüf olmuştur.Bir geleneğin bir kültürün 17 yıldır devam ediyor olması buna gösterilen ilginin devam ettiğini bu işin ucundan tutan insanların samimi olduğunu ve bunu daha ileriye götüreceklerini bize göstermektedir.Özellikle Yerel Yönetimlerin, Belediyelerin, Sivil Toplum Örgütlerinin ve Kaymakamlarımızın normal yaptıkları kamu hizmetlerinin yanında bu tür sosyal kültürel sportif sanatsal etkinliklere el atmaları bir tercih değil artık zorunluluk haline gelmiştir.Artık insanımız sadece kaldırımlarımız yapılsın sularımız aksın çöplerimiz toplansın ile yetinmiyor.Bu anlamda yöneticilerin bu tür etkinlikleri geliştirerek genişleterek haklıda katarak devam etmesini istiyoruz.Bu anlamda biz İl Özel İdaresi olarak Bu alanlara biraz daha fazla kaynak ayırmayı biraz daha bu alanları desteklemeyi sürdürmek arzusundayız.” diye konuştu.Yapılan açılış konuşmalarının ardından geleceğin şairleri çocuklar şiirlerini seslendirdiler.Ardından Pilav ikramına geçildi ve Sıtkı Sahil Şefliği’ndeki Türk sanat Musikisi korosu bir konser verdi.
Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan gece Programı; gündüz yapılan Suçıktı Gününde şiir okuyan çocuklara ve belediyenin düzenlemiş olduğu proje yarışmasında ilk üçe girenlere ödül verildi.Ödül töreninin ardından şiire gönül verenlerin sabırsızlıkla beklediği an geldi. Şairler kendi şiirlerini seslendirerek Dursunbey’lileri mest ettiler. Gece saatlerinde program sona erdi.
18 Temmuz 2010 Pazar günü ise şairler kendi aralarında Şiir Atölyesinin ikincisini düzenlediler. Mahmut Bıyıklı’nın yönettiği çalıştay da Şairler Metin Önal Mengüşoğlu, Şeref Bilsel, Mustafa Muharrem Tüfekçi ve Alper Gencer “Şair’in Toplumsal Sorumlukları Nelerdir?” sorusuna kendi aralarında cevap aradılar.
_(600_x_402).jpg)
_(600_x_402).jpg)
_(600_x_402).jpg)
_(600_x_402).jpg)
_(600_x_402).jpg)
_(600_x_402).jpg)
283 defa okundu.
|