Belediye Başkanımız M.Ruhi Yılmaz Kasırganın yaşandığı Hondular Köyünü ziyaret etti.
Belediye Başkanımız M.Ruhi Yılmaz, İlçe Kaymakamımız Ahmet Süheyl Üçer ve İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan İle birlikte afetin yaşandığı Hondular Köyünü ziyaret etti. Afetin yaşandığı yerlerde incelemelerde bulunan heyet Kızılay'ın bölgeye kurduğu Mevlana evlerini gezdi.
İlçe Kaymakamımız Ahmet Süheyl Üçer yaptığı açıklamada; "Afetin yaşandığı bölgede hasar tespitleri yapılarak Valiliğimize bu konuda gerekli raporlar sunuldu. Raporlar doğrultusunda bugün Ankara'da olan Sayın Valimiz Yılmaz Aslan konu ile ilgileniyor. Ve bugünkü görüşmemiz de Valimiz afetzedelere müjdeli haberi vermemizi söyledi. Talep edilenler doğrultusunda 300 bin TL'lik ödenek çıkarılmış ve önümüzde ki günlerde ilçemize tahsis edilecektir. Yaşanan afetin sevindiğimiz tarafı ise bu köyümüzde acı kaybımız olmayışıdır. Allah bir daha böyle günler yaşatmasın." dedi.
Belediye Başkanımız M.Ruhi Yılmaz da ; "Yaşanan afet ilçemiz de ilk defa oluyor. Birçok vatandaşımızın evleri kullanılamaz halde fakat yaşanan afetin bizim açıdan sevindirici tarafı can kaybının olmamasıdır. Afetin yaşandığı andan itibaren bizde Belediye olarak elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz. Bölgeye gıda yardımı ve yardımcı personel takviyesi gibi destekler yapıyoruz. Bu arada evleri kullanılamaz durumda olan hemşehrilerimize Kızılay'ın bölgeye gelmiş olması ve Mevlana evlerini kurarak teslim etmesi bizleri sevindirdi. Kızılaya ve Sivil Savunma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bu tür Afetlerin bir daha yaşanmaması temennisi ile hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum." dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan da yaşanan afetten dolayı köy sakinlerine geçmiş olsun dileyerek yapılan hasar tesbitleri sonucunda il özel idaresince gereken yardımların derhal yapılacağını, kendilerinin de gereken hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi.
Hondular Köyünde evleri zarar gören vatandaşlarımız çatılarını tamir devam ediyorlar. Ayrıca evsiz kalan afetzedeler ise yniden evlerine kavuşuncaya kadar Kızılay'ın kurduğu Mevlana evlerinde kalacaklar. Bizlerde Hondular Köyü sakinlerine geçmiş olsun diyor, bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
|